خواجوی کرمانی که بود ؟
کمال الدین ابوالعطا معروف به خواجوی کرمانی در دوران تسلط حاکمان مغول در ایران و در سال 689 هجری قمری در استان کرمان متولد شده است و در سال 752 هجری قمری در شهر شیراز در گذشته است ، این شخص از شاعران توانای ایران بوده که غزلیات ان معمولا دارای مضامین عرفانی می باشد که به سبک عراقی سروده شده است.
ارامگاه خواجوی کرمانی در شمال شیراز ، در دامنه کوه صبوی و در ابتدای جاده شیراز اصفهان ، در تنگ الله اکبر واقع شده است ، قبر وی مشرف به دروازه قران است اب چشمه معروف رکنا اباد نیز از کناره مقبره خواجو گذر می کند ، ارامگاه خواجوی کرمانی در سال 1315 شمسی با اعتبارات اداره فرهنگ فارس احداث شد ، این ارامگاه با شماره 916 در فهرست اثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.
از اثار به جای مانده و ارزشمند خواجه کرمانی می توانیم به دیوان خواجه اشاره کنیم که از اهمیت بالایی برخوردار است ، خواجه کرمانی از سری شاعرانی است که تاثر زیادی بر شاعران زمان خود گذاشته است. این دیوان شامل اشعاری متفاوت چون : قصیده، غزل، ترکیب بند، ترجیع بند، مسمط، قطعه و مستزاد می باشد ، خواجوی اثار دیگری چون خمسه دارد که این کتاب شامل 5 مثنوی به نام های همای و همایون، روضة الانوار، گوهر نامه، کمال نامه و گل و نوروز دارد. خواجوی کرمانی جز در زمینه شعر و شاعری در زمینه علم نجوم و هیئت نیز فعالیت داشته است. شما میتوانید ارزان ترین بلیط هواپیما تهران به شیراز را در آس چارترخریداری کنید.
مشاهده پست مشابه : بهترین شرایط رزرو تور و هتل با دلتابان