تاریخچه لار
سرزمین لار در زمان ساسانیان به دلیل احداث آتشکده در این شهر مورد توجه بوده و از اواخر قرن چهاردهم میلادی مرکز ضرب سکه بوده است. سکه دار (لاربن)، در سواحل خلیج فارس و هند رایج بوده است. لارستان در دوره صفویه ولایتی وسیع در جنوب فارس بوده و اهمیت شایان توجهی داشته است. قدمت این شهر همراه با نام حکام آن به زمان گرگین میلاد میرسد. راههای باستانی که از فیروزآباد و استخر از طریق خنج و مرودشت و فال و اسیر به طرف بندر باستانی سیراف، و جنوب میرفته است. همچنین، آثار بر جای مانده در این مسیر، از نشانههای وجود فرهنگ و تمدن پیش از اسلام در این منطقه می باشند. لار امروز شامل دو بخش نزديک به هم است، بخش جديد پس از زلزله سال 1960 میلادی در شش كيلومتری شهر كهن بنا شده با يک بزرگراه به آن پيوند خورده است. با تهیه بلیط مسقط لار از سایت آس چارتر از تخفیفات ویژه ای برخوردار شوید.
جاذبه های تاریخی داخل شهر
در اینجا به ذکر آن دسته از جاذبه های تاریخی لار می پردازیم که در داخل این شهر قرار دارند:
قلعه اژدها پیکر
این بنا یکی از آثار ملی ایران است که یادگاری از دوران پیش از اسلام به شمار می رود. ساختمان مذکور بر روی تپه ای مرتفع در شمال شهر لار واقع شده و از تمام مدخل های ورودی و خروجی شهر لار، قابل مشاهده است.
آرامگاه مادر نادرشاه
این بنا در نزدیکی قلعه اژدهاپیکر، قرار گرفته است. با توجه به سنگ بهکار رفته در بنا، آن را به دوران تیموری و صفوی مرتبط میدانند. دلیل نامگذاری این بنا به نام آرامگاه مادر نادرشاه، وجود داستانی محلی است. این بنا و قلعه اژدها پیکر در کنار یکدیگر هستند و از شاخص ترین جاذبه های گردشگری لار می باشند.
کاروانسراهای نو و گلشن
در شهرها، روستاها و جاده های قدیمی شهرستان لارستان، آثاری از کاروانسراهای دوره های مختلف و به خصوص صفویه دیده می شود. مهم ترین این کاروانسراها، کاروانسراهای نو، گلشن و معتمد است که در مجموعه تاریخی شهر لار و در محله های قدیمی این شهر وجود دارد.
زیگورات چغازنبیل در شوش